Kersttag 2018

thumbnail_40211744_Unknown

Saar van Galabria tagde Lindi van Linspiration voor de kersttag 2018. De lieve Lindi vroeg of ik ook mee wilde doen aan de kersttag 2018.  In deze tag worden persoonlijke vragen beantwoord over de kerst. Het lijkt mij super leuk om te doen, dus ga er lekker voor zitten neem grote mok warme chocomel met slagroom en een kerstkransje erbij :-).

WAT BETEKENT KERST VOOR JOU?

Het klinkt heel cliché en super burgerlijk, maar samen zijn met familie en vrienden dat betekent heel veel voor mij. Veel mensen vinden deze dagen vaak een verplichting, ik zie dat zelf helemaal niet. Het is gewoon genieten met elkaar!

HOE ZIET JOUW IDEALE KERST ERUIT?

Ideaal klinkt zo perfect! Maar ik heb wel een bepaald beeld in mijn hoofd, lekker uitslapen en dan met het hele gezin in de pyjama ontbijten. De tafel is prachtig gedekt met allemaal heerlijke broodjes en beleg enz. Dan lekker op de bank met een dekentje een Home Alone kijken en einde van de middag ga je met heel de familie eten. Zo gaan de kerstdagen meestal ook! Misschien iets minder perfect, want er gaat altijd wel iets mis, als m’n dochter niet wil slapen, en de honden moeten ook af en toe naar buiten. Maar voor mij is dat perfect!

40208800_Unknown
40209968_Unknown
40208896_Unknown

WAT IS JE FAVORIETE KERSTFILM?

The Holiday, deze film heb ik wel 1000x gezien maar ik hou gewoon van dit soort films.

WELK LIEDJE MOET ER ABSOLUUT SPELEN MET KERST?

Mariah Carey, all i want for christmas. En dan heel hard mee zingen en ik kan echt totaal niet zingen, maar daar geef ik echt helemaal niets om.

HEBBEN JULLIE TRADITIES MET KERST? WELKE?

Ik ben echt van de tradities, ik hou er van! Zo mag elke jaar ons dochtertje een kerstbal uitzoeken. Dit jaar zijn wij daar mee begonnen en ze laat trots aan iedereen haar kerstbal zien. Zo kijken wij altijd all you need is love, gewoon heerlijk een potje janken. En zo zullen de komende jaren vast nog tradities bij komen.

WAT STAAT ER BOVENAAN JOUW WISHLIST VOOR KERST?

Mijn wishlist is zo enorm lang haha, wensen mag toch altijd? Ik kan je wel vertellen wat ik op de verlanglijstje heb gezet voor het loodjes trekken: Een keukenweegschaal, handschoenen, boek Instaproof, Boek Snap, Pantoffels. Dit zijn gewoon hele leuke spullen om te krijgen en zelf niet snel koop.

thumbnail_40210832_Unknown
thumbnail_40206800_Unknown
thumbnail_40207728_Unknown

LIEVER EEN WITTE KERST OF EENTJE IN DE ZON?

Een witte kerst natuurlijk. Afgelopen weekend had het een klein beetje gesneeuwd en mijn dochtertje wilde meteen naar buiten om in de sneeuw te spelen. Ze zat op haar slee en zo gingen we onze straat door en zie je overal de kerstlichtjes branden. Dat is toch zo gezellig! Het zal dit jaar helaas geen witte kerst worden.

DOE EEN KERSTWENS!

Wees lief voor elkaar, help elkaar, accepteer elkaar!

EEN ECHTE KERSTBOOM, EEN NEPPE OF HELEMAAL GEEN?

Zonder enkele twijfel een echte kerstboom, ik verheug me dan er ook jaarlijks op om deze te gaan te halen met mijn gezin. Niets is leuker om met ze allen een boom uit te zoeken. Dit jaar hadden wij dit ook gedaan en de kerstboom patste ook echt net in de auto haha. Een stukje van de boom ging boven het hoofd van mijn dochtertje, zij moest zo lachen “Kijk mama boom”. En elk jaar is het hetzelfde drama, mijn man is allergisch voor de naalden en dan vergeet hij weer zijn handschoenen. Maar ik geniet zo van deze momenten.

WAT IS JOUW ULTIEME TIP VOOR EEN KERST ZONDER STRESS?

Sorry, die heb ik niet. Elk jaar zeg ik tegen mijn man dat we geen nieuwe kleding kopen voor de feestdagen, is echt onzin. Maar hoe dichterbij de kerst komt, des te meer het begint te kriebelen naar feestelijke kleding. En dan bestel ik weer een week van te voren alles en dan is het stressen of het wel op tijd binnen komt. Zo verzin ik op het laatste moment nog wat dingen, nu heb ik het weekend besloten dat mijn familie 2de kerstdag bij ons gezellig komt gourmetten. Ik heb helemaal geen servetten, tafelkleden in huis om de tafel leuk aan te kleden. Ach weet je zo blijft het elkaar jaar een uitdaging. Maar daar gaan we niet over stressen, want het komt wel goed.

thumbnail_40201680_Unknown
thumbnail_40193504_Unknown
thumbnail_40194912_Unknown

EN LAST BUT NOT LEAST: WANNEER DOEN JULLIE DE CADEAUTJES OPEN?

Wij doen altijd met de familie van mijn man loodjes trekken, dat is altijd super leuk om te doen. Ik koop altijd een cadeautje voor mijn man, maar die haalt kerst nooit. Mijn man moet altijd de laatste werkdagen voor kerst naar het buitenland en dan neemt ie ook altijd een cadeautje mee voor mij vanaf het vliegveld. Wij zijn er beide echt zo slecht in. Ik ben zo enthousiast over mijn cadeau, dat ik altijd meteen geef als ik het gekocht heb.

LEZEN WAT ANDERE BLOGGERS ANTWOORDEN? LEES DAN DE KERSTTAG VERDER BIJ…

Tja ik heb geen andere bloggers, ik ben gewoon totaal geen held om andere bloggers te vragen. Ik denk dan, die zitten hier toch helemaal niet op te wachten. Maar ik heb mij voorgenomen dat in 2019 dit soort dingen wel moet gaan doen en niet zo’n muurbloempje moet zijn. Dat is één van m’n goede voornemens. Maar vind je het leuk om deze kersttag over te nemen, mag dat natuurlijk en zou ik dat natuurlijk super leuk vinden.

Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen en geniet van elkaar!

Liefs,

Angelique

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Saar schreef:

    Wat een ontzettend mooie antwoorden heb jij gegeven Angelique! Ik vind de foto’s erbij ook prachtig!
    Lijkt me dat jullie dit jaar een prachtige Kerst zullen hebben.

    Like

  2. wat een leuke blog is t geworden. en ook leuke vragen. volgend jaar misschien in de advent tijd starten als aanloop. ik heb dan wel geen interieur blog en ben ook geen held in anderen vragen (wie weet kunnen we in 2019 elkaar de hand schudden ;-)) maar nogmaals leuk gedaan. alvast fijne feestdagen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s