Geniet van de kleine dingen!

on

thumbnail_40193504_Unknown

Het is al weer maart en ik ben het laatste persoon in ons blogtreintje. In het treintje vertelde verschillende inspirerende bloggers over hun goede voornemens en plannen voor het nieuwe jaar.

Ik zal ze even voor je op een rijtje zetten:

PCDQE0791

JSKUE3572

HOKME8656

En nu ben ik aan de beurt, misschien ben ik saai maar ik heb eigenlijk geen goede voornemens. Ik kan ze wel voornemen, maar ik weet nu al dat ik mezelf er niet aan ga houden. Ik ken mezelf daar goed genoeg voor. Plannen voor het nieuwe jaar had ik eentje en die ik heb vorige week al bereikt. Ik wilde Lieks Home inschrijven bij de Kamer van Koophandel en dat heb ik vorige week gedaan. Lieks Home is nu een bedrijf en daar ben ik mega trost op, ik wil nu wat professioneler overkomen met mijn bedrijfje. Dus de website moet bijvoorbeeld beter worden en nog wat andere kleine dingetjes. Maar dat heeft allemaal geen haast want dat komt allemaal wel.

thumbnail_40194912_Unknown

IMG_E8053

JTRBE4908

Maar wat ik mezelf wel ga voornemen is te genieten van de kleine dingen. Soms lig ik ’s avonds in bed en dan heb ik spijt dat ik niet meer genoten heb die dag. Ik ga maar door en als een wervelwind ga ik door het huis heen. Ik heb bijvoorbeeld vorige week koekjes gebakken met mijn dochtertje. Terwijl Kiki Roos de koekjes versierde, heb ik snel het huis gestofzuigd. Waarom ben ik niet samen met haar even gaan zitten om samen te genieten van onze koekjes. Heb ik prachtige bloemen op tafel staan en voordat ik het weet liggen de bloemen in de container en ik weet niet eens hoe ze geroken hebben. Waarom heb niet gewoon even mijn neus in de bloemen gestoken om van de geur te genieten. En zo kan ik wel 1000 dingen op noemen.

RKRJE5485

EGLPE1593

OWIFE2252

En natuurlijk weet ik dat niet altijd realistisch is maar het is misschien niet gek om mezelf er wat bewuster van te maken. Mijn man zegt altijd als je iets koopt heb je een geluksmomentje. Maar hoe lang duurt dit momentje, misschien een half uurtje? Ik word dan altijd een beetje geïrriteerd als hij dat zegt. Maar ik weet dat hij gelijk heeft. Als ik bij de kringloop een prachtig pareltje heb gescoord, loop ik met een grote glimlach naar buiten. Ik maakt het schoon en het krijgt een mooi plekje en de volgende dag ben ik het alweer vergeten.

Ik ga me hier dus bewuster van maken en dus meer genieten van de kleine dingen in het leven!

Heb jij goede voornemens voor jezelf gesteld?

Liefs,

Angelique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s